Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus

on vanha suomalainen perinnehoitomenetelmä josta on tutkimustuloksia myös koululääketieteen puolelta.

Tutkimuksin on osoitettu, että jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa keho suostutellaan yhteistyöhön hellävaraisesti ja aikaa käyttäen. Näin keholla ei ole tarvetta puolustautua, vaan se voi antaa hoitajan päästä syvälle kudokseen rentoutumisen kautta. Hellävaraisuutensa vuoksi hoito on sopiva myös lapsille ja kipuherkille ihmisille. Kivun tuntemuksen otan aina merkkinä siitä että voiman käyttöä hellitetään entisestään. Käsittely sopii hyvin myös kehon hyvinvointia ylläpitäväksi hoidoksi. Eli aina ei tarvitse olla varsinaista vaivaa asiakkaaksi tullessa. 

Jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin, jotka esiintyvät kuvakielellä kirjoitettuna myös Kalevalassa. Pääosin Pohjanmaalla nämä parannustaidot ovat säilyneet sukupolvilta toisille. Parannustaitoihin kuuluvat mm. jäsenkorjaus ja kuppaus.

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. Em. tutkimuksin on osoitettu, että jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun.

(kansanlääkintäseura ry.)
Maari Saukkoriipi puh. 0407660831 
Maarin ajanvaraukseen pääset hänen omien sivujensa kautta www.kivuttomasti.com

Takaisin